måndag 2 november 2009

Familjemys

Nyss hemkommen från helg på Familjespa. Vildmarkshotellet och Kolmårdens djurpark.
Väldigt mysigt måste jag säga. Det är ju så fantastiskt skönt att åka till platser där allt är så anpassat för resande med barn. Där det finns lättillgängliga microvågsugnar, lekrum, biovisning och ett helt äventyrsbad och spa-avdelning för både vuxna och barn. Barnvagnsparkering utanför restaurangen och en hel arsenal med barnstolar.
Och ändå - trots att det är totalt anpassat för barnfamiljer - så är det fint, mysigt, vackert, lugnt och trevligt.

Utsikten från hotellet var andäktig och enormt vacker. Jag skulle kunna bo på det där hotellet enbart för utsiktens skull.
Vi badade med barnen i flera timmar och vattnet var så varmt i alla bassänger att tillochmed jag badade överallt utan problem.
Tillslut somnade Stella i sin badrock och vi satt och tittade på en rodnande solnedgång medan pojkarna plaskade vidare.
Dagen efter spenderade vi i djurparken. Långa stunder var vi helt ensamma därinne. Det kändes som att djuren var mer nyfikna och man kom dem lite närmare när det var så folktomt. Stella klappade och pussade getter, Noel fascinerades av tigrarna och Leo älskade chimpansernas bus. Själv tror jag att jag gillade delfinerna bäst. De berör alltid mig på något sätt. Jag blir gråtmild av att se deras samspel med varandra och med sina tränare.

Min man brukar säga att det är i vardagen man måste hitta guldkornen, att man inte alltid kan åka bort för att ha det bra i livet. Och visst stämmer det. Men man behöver lite utflykter från vardagen ibland också. För famijerelationerna blir starkare av gemensamma minnen och känslan av en solnedgång på ett familjespa spiller över på en trist tisdag.

Jag känner att jag har mer fokus på barnen och A när jag åker bort. Härhemma är alltid en del av hjärnan bland tvätthögarna eller i handlingslistorna. Även om jag för tillfället spelar Uno med grabbarna eller sjunger sånger för Stella.
Så det är bra att lämna alla måsten ibland. Bara för en stund.
Så att man tittar varandra i ögonen lite längre.
Och samtalar MED barnen - inte bara talar TILL dem som det så ofta blir annars.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Du missar väl inte att anmäla dig till Årets mammabloggare 2009?
http://www.mama.nu/artiklar/2009/bli-arets-mammabloggare-2009/

Lycka till!

Vänliga hälsningar,
mama