onsdag 3 februari 2010

Räkneverket

Ibland tittar jag på det lilla räkneverket som finns längst nere på bloggens sida. Jag förundras nästan alltid över att det tickat så pass sen jag tittade sist.
Fortfarande har jag svårt att riktigt greppa att det är några stycken som läser det jag skriver.
Jag menar - min blogg är inte publik eller marknadsförd på något sätt. Den bara...är.
Hittar man den så känner man mig troligen, har jobbat med mig eller åtminstone mailats med mig. Och ändå tänker jag att det nog är mest svärmor, moster D, syster yster och kanske en och annan nära vän som läser.
Det haglar ju inte heller av kommentarer på min blogg och kanske bidrar det till min känsla av att ingen läser. Men någon läser ju. Helt klart är det några som varje dag trycker in den här adressen och kollar vad jag skriver om. Ganska många per dag tillochmed.

Fast jag försöker att inte tänka så mycket på vem som läser.
Det är nämligen ganska läskigt.
Så jag fortsätter att skriva för mig själv. Och spar det mesta jag skriver i en mapp på datorn till barnen, eftervärlden - eller mig själv.
Ändå kittlar det någon nerv att ibland titta på det där räkneverket.
Och jag önskar nyfiket att jag kunde se vem som döljer sig bakom varje siffra och nytt besök.
Eller inte.
Jag vet inte. Men när den passerar 12000 ska jag fira med semla.


5 kommentarer:

Mitt i Fågelsången sa...

Jag läser, det vet du :) Jag har dig ju på Bloglovin, så jag inte ska missa ngt!!

Kram

Nina sa...

Hej Linn!
Jag har hittat till din blogg!! Lika väl som jag snabbt kollar in kvällstidningarnas hemsida så gör jag en check på din sida! Det du skriver berör en på ett helt annat plan än vad kvällstidningarna gör ;-). Du får en att känna igen sig och reflektera över vardagliga ting. Alltid med en liten djupare tanke och ett allvar. Men också med en glädje över livet och våra barn. Det gillar jag!
Kram Nina

Jessica sa...

Hej!
Tittar in på din blogg ibland. Vi känner inte varandra men jag hittade hit efter att jag blivit väldigt förtjust i din sång "Underbarn". Vi står i kö för adoption och vill gärna ha just "Underbarn" på vårt kommande dop!
Kram Jessica

Linn Maria sa...

Y: Härligt med prenumeranter!

Nina: Tack gulliga du, jag blir oerhört glad av att höra att du blir berörd av det jag skriver.
Då ska jag fortsätta blogga!

Jessica:
Åh vad spännande att vänta barn;) Jag har skrivit en sång som heter "Längtans dotter". Den gjorde jag på uppdrag av en pappa som just fått hem sitt längtans barn från Kina. Han överraskade mamman och alla andra på dopet med den. Så om du får en liten tjej ska jag skicka den sången till dig!
All lycka!

Jessica sa...

Vill jätte gärna ha "Längtans dotter" om vi får en flicka...
/Jessica