lördag 8 augusti 2009

Ölandsrapport

Hemma igen.
Sex härliga och soliga dagar på Öland senare. Och nu känns det faktiskt som om det varit lite semester på riktigt i alla fall.
I bilen på väg hem igår kväll konstaterade jag att jag inte ens längtade hem. Det är ovanligt.
Även om jag tycker att det är hur trevligt som helst borta så längtar jag liksom alltid hem när det börjar närma sig hemresa.
Men inte igår.
Vi avslutade vistelsen i sanden vid havet. Långgrunt och varmt i vattnet. Stella badade och promenerade runt i vattenbrynet i flera timmar - precis som hon gjort alla de andra baddagarna.
När hon inte legat naken och myst i sanden förstås. Med kinden och magen mot det lena och varma - länge, länge.
Leo har badat mest hela tiden och under dagen vid poolen tillryggalade Noel sina första 8 meter bröstsim utan flythjälp. Jag har sett att han har det i kroppen länge med sina fina arm- och bentag men han har inte varit redo. Inte trott på sig själv riktigt och tyckt att det djupa vattnet varit läskigt.
Det enda jag egentligen behövde göra var att övertyga honom om att han kunde - så kunde han.
De är olika, våra söner, på det sättet.
Noel har alltid haft den motoriska förmågan men ibland saknat självförtroendet.
Leo har kanske ibland saknat den kroppsliga förmågan men alltid trott att han kan - och därmed har han också gjort det tillslut.

Någon sa att "Öland - det är två fyrar med en väg emellan" och det ligger något i det. Samt att denna väg kantas av en massa härliga sandstränder.
Det finns också enormt många minigolfbanor och sko-outlets och vill man dricka kaffe och samtidigt smaska på en våffla - ja då är Öland paradiset på jorden.
Det mest otippade var nog kamelerna som gick i hagar norr om Borgholm och att det faktiskt inte var alls lika dyrt som tex Gotland.

Hur som haver så har dagarna varit bra och vi har fått många fina bilder att stoppa i albumet och i hjärtat och ta fram i november eller februari när sommaren känns allt för avlägsen.

ps/ jag kan meddela att det är 139 trappsteg i Långe Erik. Leo räknade. Det stod på skylten att det skulle vara 138 men som sagt - Leo räknade. /ds

1 kommentar:

Tavi's Eurodance Blog sa...

Hello Linn Again!

First of all i wanna congrats you for your gold treasure and all the best to your familly

With lot of love and respect

Tavi Meran