lördag 22 november 2008

Den första snön

Minns du hur det var? 
När man vaknade på morgonen och kände att nåt var annorlunda. Att ljudet från omvärlden liksom dämpats en aning och att ljuset utifrån plötsligt var ett annat. 
Och hur man tittade ut och såg det allra första snötäcket som sänkt sig över trädgården, gatorna och träden. Skrattet spred sig inombords som en värmen från en kopp varm choklad. Man kastade sig ut för att göra snöänglar, åka pulka och smaka lite på snön. 

Det är lika härligt nu. Och ännu härligare att se sina barn stå i pyjamaser framför fönstret och hoppa upp och ner av lycka. 
För det blir verkligen ett annat liv därute. Fint och vitt istället för lerigt och grått. Torr kyla istället för rå och fuktig. Trädgården blir ett härligt äventyr igen istället för en död yta. Det blinkande skenet från plogbilen åker förbi och plogen ordnar små snödrivor utmed vägarna som man kan hoppa i. Det hörs återigen hissnande skratt från pulkabacken strax intill där det varit tyst och stilla så länge. Grannens uppfart är prydligt skottad och det blir rimfrost på mina gamla fönster så att de inte alls ser otvättade ut utan alldeles sagolika.

I minst fyra dagar ska vi få ha det så här nu enligt SMHI så passa på att njuta. Det kanske är den enda snö vi får i år. 


Inga kommentarer: